Vaak wordt aan ons gevraagd wat wij ’s winters doen, aangezien veel mensen Terschelling nog steeds zien als het eiland van de zomertoeristen. Veel mensen die Terschelling niet goed kennen, denken dat er alleen in de maanden juli en augustus wat te beleven valt op Terschelling. Als ik dan vertel dat wij het juist die maanden niet overdreven druk hebben, dan kijken deze mensen me aan, alsof ze water zien branden.

Aangezien wij voornamelijk bedrijfsuitjes organiseren zijn de zomermaanden niet onze drukste maanden, omdat een bedrijfsuitje simpelweg niet georganiseerd wordt in de bouwvak. Onze topdrukte is in de maanden april, mei, september en oktober. En juni dan??? Hoor ik mensen denken. Juni is hier ook een moeilijk maand, omdat dan heel Terschelling vol zit met liefhebbers van het Oerol festival. Alle bedden op Terschelling zijn dan verhuurd en dus moeilijk om een meerdaags uitje naar Terschelling te organiseren.

Hebben wij dan de rest van het jaar helemaal niets te doen?

Is het dan zo dat wij de rest van het jaar niks doen? Gelukkig is dit niet het geval! We krijgen steeds vaker aanvragen voor een meerdaags teamuitje naar Terschelling in de winter. Omdat wij voornamelijk maatwerk programma’s aanbieden, is zo’n programma natuurlijk wezenlijk anders dan een programma in de lente of in de zomer.

Winters bedrijfsuitje op Terschelling voor onderneming Den Helder

Afgelopen weekend mochten wij de medewerkers van een MKB uit Den Helder verwelkomen op Terschelling. Het programma wat wij voor hen hebben samengesteld,  geeft een beeld van de onbegrensde mogelijkheden van een uitje op Terschelling in de winter.

Via de afsluitdijk, over de waddenzee richting Terschelling

Halverwege de ochtend vertrekt het gezelschap van het bedrijf met een bus vanuit Den Helder richting Harlingen. Het gezelschap wordt afgezet bij de veerbootterminal van Rederij Doeksen, waarna men middels de veerdienst vervoerd wordt naar Terschelling. Op de haven van Terschelling is de groep ontvangen door twee medewerkers van Evenementenbureau Terschelling. Deze medewerkers fungeren het hele weekend als aanspreekpunt voor de groep.

Nadat de bagage in de juiste kar gezet is en naar het hotel gebracht wordt door het personeel van het hotel, nemen wij de groep mee naar Eetcafe Storm, waar de koppen soep al op ons staan te wachten als voorgerecht voor de lunch die we daar nuttigen.

Op traditioneel Thaise wijze kennismaken met Terschelling

Na de lunch lopen we terug naar de haven, waar 5 Tuk Tuks klaarstaan voor de groep. In elke Tuk, kunnen 4 personen. Deze 5 groepjes gaan een gps tocht over het hele eiland doen in de Tuk Tuk, die voor de kou voorzien is van lekkere warme dekentjes. Halverwege de tocht ontmoeten de 5 groepjes elkaar in Cafe Hessel, waar ze de tijd hebben om te genieten van hun chocolademelk met slagroom.

Aan het eind van de middag navigeert de GPS de groepen naar het Hotel, dat is in dit geval Hotel Boschrijck. Nadat iedereen is ingecheckt, hebben zij ruim de tijd, om te ontspannen op hun eigen kamer en zich op te frissen voor het avondprogramma.

Het uitgaansleven op Terschelling is super… Ook in de winter!

Het avondprogramma bestaat uit een Diner in het dorpje West Terschelling en vervolgens het kroegleven van West verkennen. Om 00:00 uur staat de eerste taxi klaar om terug te gaan naar het hotel. Voor diegenen die nog niet naar huis willen, gaat er om 02:00 uur ook nog een taxi.

Na een gezellige avond fris en fruitig aan het ontbijt?

De volgende ochtend na het gezamenlijke ontbijt, stond de strandbus te wachten voor het hotel en stond er een prachtige strandrit op het programma. Deze strandrit ging vanaf het groene strand tot het drenkelingenhuisje in Oosterend. Halverwege werd er koffie gedronken. De strandbus zette de groep af bij het wrakkenmuseum, waar de groep gebruik maakte van een lunch. Na de lunch was er tijd om het museum te bekijken. Het uitje zou afgesloten worden met een bezoek aan Theater West end , maar dit werd op het laatste moment gewijzigd voor een bezoekje aan de Walvis. Daar werd geproost op een geslaagd teamuitje, waarna de groep middels de snelboot huiswaarts keerde.

Al met al kan je zeggen… Uitje Terschelling = Winterproof

Zo als u ziet is bovenstaand uitje volledig winterproof en kan dit met bijna elk type weer doorgaan. Ik hoop dat ik u overtuigd heb van de mogelijkheden op Terschelling in de wintermaanden en hoop u binnenkort een keer te mogen begroeten op ons prachtige eiland.

2 thoughts on “Uitje Terschelling in de winter? Kan dat?

  1. Wij zijn van plan om in het voorjaar een weekje naar Terschelling te gaan. De andere eilanden hebben we allemaal al gehad, maar gek genoeg Terschelling nog niet! Welk van de <a hrefhotels Terschelling zijn aan te bevelen? Heb gehoord dat niet allemaal goed zijn? En nog tips om dingen te doen/bezoeken daar? Die we echt moeten zien? Alvast bedankt! Leuk artikel trouwens!!

  2. Klinkt goed! Wij gaan deze winter ook weer naar Terschelling. Is bovenstaand uitje ook voor particulieren komend jaar? Ik ga met mijn vrouw en nog 8 mensen dit jaar. Vorig jaar was ook geweldig op Terschelling in de wintermaanden. We verbleven in Bornholm Hotel Terschelling, het hotel was volledig naar kerstsferen versierd. Daarnaast was Terschelling zelf ook schitterend om te zien, mooi met kerstbelichting en erg gezellig. Hoop dat het dit jaar weer zo gaaf wordt. Hopelijk kunnen we de activiteiten van hierboven erbij aan toevoegen!

    Groeten Kostma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Contactgegevens

WadEvents Terschelling is onderdeel van 'WadEvents'. De organisatie voor uw bedrijfsuitje of event op een van de Waddeneilanden.

Postadres 'WadEvents':
Steven Wiegmanlaan 21
8881 GH West-Terschelling (NL)

T: +31(0)562 - 850 180
M: +31(0)6 - 430 185 62
E: info@wadevents.nl

Nieuws & Recensies

Uitje Terschelling in de winter? Kan dat?

Vaak wordt aan ons gevraagd wat wij ’s winters doen, aangezien veel mensen Terschelling nog steeds zien als het eiland van de zomertoeristen. Veel mensen die Terschelling niet goed kennen, denken dat

11 december 2012 read more